Dit zijn wij

Onze organisatie bestaat uit ruim 250 betrokken collega’s, die samen vol energie aan de energie- en telecommunicatie-infrastructuur in de regio werken. Veilig werken en slim samenwerken voeren bij ons de boventoon, gecombineerd met humor en een nuchtere mentaliteit. Cogas is een organisatie die uit korte lijnen bestaat, waar iedere collega niet alleen de ruimte heeft om écht zichzelf te zijn, maar ook alle mogelijkheden krijgt zich te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Ons kantoor staat in Almelo, maar veel kantoormedewerkers werken ook deels vanuit huis. Lees meer over ons verhaal: onze ambities en rol in de maatschappij.

Ontdek ons verhaal

Over de Cogas-groep

Wij zijn al sinds 1966 actief als het regionale netwerkbedrijf in een groot deel van Twente en de Sallandse gemeente Hardenberg. Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de aanleg, het onderhoud en het beheer van de netwerken voor gas, elektriciteit, (duurzame) warmte en telecommunicatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat ruim 145.000 huishoudens kunnen koken, douchen, televisiekijken en online kunnen werken.

  • Coteq Netbeheer is de onafhankelijke elektriciteits- en gasnetbeheerder binnen de Cogas-groep.
  • Het bedrijfsonderdeel Cogas Infra werkt in opdracht aan het gas- en elektriciteitsnet van Coteq.
  • Het bedrijfsonderdeel Cogas Duurzaam is energieleverancier en netbeheerder van onze duurzame energienetten (warmte en warmte-koudeopslag).

Onze aandeelhouders

Negen gemeenten in Twente en Salland zijn onze aandeelhouders. Zij maken ons sterk. Met iedere gemeente werken we nauw samen om hun doelen op het gebied van de energietransitie te realiseren. Dat is noaberschap.

Directie en Raad van commissarissen

Of een collega nu buiten een storing oplost, een planning maakt, een lunch regelt of de strategische koers uitstippelt: iedereen is even belangrijk! Op de website werkenbij.cogas.nl ontmoet je een selectie van al deze toppers. Bekijk verder wie onze directieleden en wie de leden van onze raad van commissarissen zijn.

Lees meer over Cogas in ons jaarverslag

Bekijk pdf (nieuw venster)

Missie, visie en kernwaarden

Onze missie beschrijft waar we voor staan en wie we zijn en onze visie waar we voor gaan. Samengevat: vol energie naar morgen! Onze kernwaarden vormen het uitgangspunt waarop we ons bedrijf besturen, ons werk doen en hoe we handelen. Lees ook meer over waar we precies voor aan de lat staan en wat we doen.

GCOX3332 1

Onze missie

"Samen met onze maatscha​​​​​​​ppelijke partners zorgen wij voor een toekomstbestendige energie- en data-infrastructuur, versnellen we de energietransitie en dragen we bij aan de leefbaarheid in onze regio."

Onze visie

“Cogas wil het duurzame netwerkbedrijf zijn dat zich vanuit haar maatschappelijke rol en regionale positionering actief richt op zowel excellent netbeheer als het versnellen van de energietransitie in haar regio.”

Onze kernwaarden

Een belangrijk onderdeel van de strategie en cultuur van Cogas zijn onze kernwaarden. Deze vormen het uitgangspunt waarop we ons bedrijf besturen, ons werk doen en hoe we handelen. Dit zijn veilig, betrouwbaar, betaalbaar, duurzaam, regionaal en innovatief.

optreden hal Cogas
Over het Cogas Cultuurfonds

Ieder jaar steunen wij weer vanuit het Cogas Cultuurfonds veel mooie evenementen, concerten, voorstellingen en andere culturele initiatieven in de regio.

Lees meer
Jonge vrouw geeft hand 1
Over sponsoring door Cogas

We dragen graag bij aan evenementen of activiteiten die goed bij ons passen, wat we onder andere in de vorm van sponsoring doen.

Lees meer
20180406 Cogas Werkzaamheden web 27 1

Werken bij Cogas

Cogas zoekt regelmatig nieuwe collega’s. Doorzetters en vernieuwers die met ons willen samenwerken aan ons netwerk voor stroom, gas, warmte en telecommunicatie.

Ontdek meer