Ons verhaal

Cogas is al sinds 1966 actief als het regionale netwerkbedrijf in een groot deel van Twente en de Sallandse gemeente Hardenberg. Ons verleden vormt de basis waarop wij vol energie naar morgen gaan! Wij nemen je graag mee in ons verhaal: een verhaal dat gericht is op de toekomst.

We staan met z’n allen op een kantelpunt in de energiegeschiedenis. Ons verleden, onze werkwijze én onze visie vormen de basis waarop we samen vol energie naar morgen gaan! We kijken bij Cogas vooruit en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten op een veilige en onverstoorbare toevoer van energie en data kunnen blíjven rekenen. Dit doen we door slim te investeren in de kwaliteit van ons netwerk, te vernieuwen en te blijven verbeteren. Door slim en veilig samen te werken met elkaar, met gemeenten en andere strategische partners - vandaag en morgen!

Onze ambities

We richten ons op drie pijlers om al het bovenstaande zo efficiënt en doelgericht mogelijk te bereiken. Dit zijn bijdragen aan de energietransitie in de regio, duurzame bedrijfsvoering en excellent netbeheer. We vertellen je er verderop meer over.

Gras waterdruppels
Bijdragen aan de energietransitie in onze regio

We helpen te verduurzamen

Ons verzorgingsgebied biedt kansen op verduurzaming die uniek zijn voor Nederland. De warmtevoorziening in het stedelijk gebied kan in belangrijke mate worden gerealiseerd door gebruik te maken van industriële (rest-)warmte. In het landelijk gebied is een grote rol weggelegd voor de toepassing van biogas en groengas. Cogas zet in op warmtenetten en hernieuwbare gassen.

Onze bijdrage in de energietransitie

201806162 origineel2987 Monteurs Rick Lempsink 1 2
Excellent netbeheer

Nu en in de toekomst een betrouwbare infrastructuur

De introductie van duurzame opwek van elektriciteit, elektrisch vervoer en duurzame warmte heeft grote impact op onze elektriciteitsnetten. Daarom werken wij aan een toekomstbestendig netwerk in ons gebied.

Meer over excellent netbeheer

Interieur
Duurzame bedrijfsvoering

Zorgdragen voor onze omgeving en collega's

De derde strategische pijler waarop wij inzetten is een duurzame bedrijfsvoering met betrekking tot ons maatschappelijk kapitaal, onze medewerkers en onze omgeving.

Meer over duurzame bedrijfsvoering