We hebben ieder jaar veel stagiaires bij Cogas, en daar zijn we trots op. Of het nu gaat om een snuffel- of oriënterende stage, een beroepsopleidende stage voor een langere periode of een afstudeeropdracht: er is veel mogelijk! Maar, hoe is het nou eigenlijk om stage te lopen bij ons bedrijf? Stagiaires en afstudeerders Marleen, Deborah, Kasper en Annick delen hun ervaringen over het afgelopen half jaar.

Onze stagiaires aan het woord

Marleen liep stage (hbo) bij juridische zaken

Marleen volgt de hbo-opleiding rechten. Voor haar is de stageperiode bij het team juridische zaken voorbijgevlogen: "De afgelopen twintig weken waren leerzaam, interessant en vooral heel erg leuk. Het waren weken waarin ik ‘bekende’ theorie kon toepassen in de praktijk, daarnaast heb ik in de praktijk veel ‘nieuwe’ theoretische kennis opgedaan. Het waren weken waarin ik zowel op juridisch als op persoonlijk vlak ben gegroeid. "

Deborah deed een hbo-afstudeeropdracht bij HR en communicatie

Deborah heeft voor haar studie HR (hbo) een afstudeeropdracht gedaan, die van grote toegevoegde waarde is voor zowel de afdeling HR als communicatie. Zij vertelt enthousiast over haar ervaring: "Ik heb mijn afstudeerstage bij Cogas als leuk en fijn ervaren. Er hangt een gemoedelijke werksfeer en de collega's bij Cogas zijn erg behulpzaam en vriendelijk. Ik kijk terug op een leerzame periode!"

Kasper liep stage (mbo) bij de financiële administratie

Kasper volgt de mbo-opleiding junior business controller (niveau 4) en blikt positief terug op zijn stage op de afdeling financiële administratie: “Tijdens mijn stage ben ik meer te weten gekomen wat er allemaal op de financiële afdeling gebeurt. Ook heb ik veel geleerd door dingen in de praktijk te doen wat ik in theorie op school heb geleerd.”

Annick liep stage (mbo) bij communicatie

Annick heeft voor haar studie mbo marketing en communicatie (niveau 4) stagegelopen bij Cogas en daarmee haar opleiding afgerond. Ze vertelt: "Mijn stage bij Cogas was ontzettend leerzaam én leuk! Een bedrijf met gezellige en hardwerkende collega’s. Ik heb mezelf hier inhoudelijk en persoonlijk kunnen ontwikkelen. Samengevat een leuke stage met als eindresultaat mijn mbo-diploma!”

Stagaire foto 2
Van links naar recht: Deborah, Tess, Kasper, Annick en Marleen.

Over de stagevergoeding

Mbo-, hbo- en wo-stagiaires en -afstudeerders ontvangen bij ons altijd een stagevergoeding. Deze is momenteel 450 Euro per maand bij een volledige werkweek. Wil je meer weten over een stage bij Cogas? Neem dan eens een kijkje op werkenbij.cogas.nl.

Stage en afstuderen bij Cogas