Via een warmtenet, zoals de stadsverwarming, wordt er duurzaam verwarmd water aangeleverd voor het verwarmen van jouw woning en het op temperatuur brengen van het kraanwater. In een deel van de Almelose wijk Windmolenbroek wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming.

Wil jij weten hoe dit warmtenet werkt? Kom dan een kijkje nemen op zaterdag 21 september. 
We openen het gebouw aan de Huttenweg 2 in Almelo tussen 10.00 uur en 15.00 uur voor publiek. 
Ben je juist heel nieuwsgierig naar waterstof? Onze collega's geven aan de waterstoftafel een demonstratie. 
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Zo werkt stadsverwarming


Stadsverwarming, ook wel een warmtenet genoemd, is een netwerk van leidingen onder de grond, waardoor warm water stroomt. Dat warme water wordt gebruikt om huizen en gebouwen te verwarmen en het kraanwater op temperatuur te brengen. Aangesloten zijn op stadsverwarming heeft een aantal voordeel: het is comfortabel, er is leveringszekerheid, het is ruimtebesparend, veilig en duurzaam. In het gebouw aan de Huttenweg in Almelo staan zeven ketels. Vijf ketels leveren warmte uit duurzame bronnen: er staan vier houtgestookte biomassaketels en een biogasketel. Daarnaast zijn nog twee ketels die werken op aardgas. Deze ketels zijn nodig om de extra vraag aan warmte op te kunnen vangen tijdens de koude winterdagen.

Cogas Stadsverwarming 9

Over de Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met zes branche-organisaties: NedZero, Holland Solar, Energie Samen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.