‘’

Cogas houdt van cultuur

Al vele jaren zijn we een trouwe ambassadeur van kunst en cultuur, door bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds aan uiteenlopende mooie initiatieven. Cultuur verbindt ons allemaal. En aangezien verbinden de kern van ons werk is, blijven we kunstzinnige en culturele evenementen steunen met een bijdrage vanuit het Cogas Cultuurfonds. Daarnaast reiken wij ieder jaar de Cogas Cultuurprijs uit! Deze publieksprijs is een extra beloning voor het initiatief dat uit 3 genomineerden wordt gekozen.

Blijf op de hoogte!

‘’

Cogas Cultuurprijs 2019

Wie gaat er dit jaar naar huis met de geldprijs en een prachtige award.  De stemming is gesloten. De winnaar wordt snel bekend gemaakt.

Voor de prijs zijn genomineerd:

 • De Passiespelen in Hertme 
  Passiespelen De Strijd, stond in april 2019 zeven keer op de planken, met ruim 180 acteurs, zangers en figuranten.Het aloude lijdensverhaal is flink gemoderniseerd, met live orkest, klassieke en popmuziek, zowel Engels als Nederlandstalig en twee vertellers die het verband leggen tussen De Strijd van toen en De Strijd van nu. Immers, De Strijd is van alle tijden.

   

 • Theater/muziekvoorstelling De grote brand van Vriezenveen
  Deze theatervoorstelling vertelt het verhaal van een dramatische gebeurtenis uit de geschiedenis van Vriezenveen op een uitzonderlijke manier, waar verschillende disciplines zoals poppenspel, live-muziek en grafische beelden leiden tot een vernieuwende theaterbeleving.

 • Theaterroute Almelo   
  Het unieke concept van theater, muziek en maaltijd op bijzondere locaties brengt mensen bijeen op de laatste zaterdag in september.

Stem via onderstaande stemknop op jouw favoriet! Stemmen kan tot 10 juni. 

Deze prijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Uit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie initiatieven die kans maken op deze extra prijs. In de toetsingscommissie zijn alle negen gemeenten uit het Cogasgebied vertegenwoordigd.

Stem 

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers.

Verbind met Cogas