Wie wint de Cogas Cultuurprijs 2018? Stem op jouw favoriet!

 • Wie gaat er dit jaar naar huis met de geldprijs van € 1.000,- en een prachtige award? Via de Facebook-pagina van het Cogas Cultuurfonds (facebook.com/cogashoudtvancultuur) kan vanaf vandaag gestemd worden op drie bijzondere initiatieven:
  – Glasrijk Tubbergen voor de uitbreiding van de glaskunstroute
  – Stichting TwoB, voor het project ‘Circus: een feest voor iedereen’
  – Almelose Mannenkoren voor hun gezamenlijke jubileumconcerten ter ere van het 100-jarig bestaan

 • Deze Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Vanuit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie initiatieven uit voor deze extra prijs. In de toetsingscommissie zijn alle negen gemeenten in het Cogas-gebied vertegenwoordigd. Het publiek kan vervolgens via Facebook stemmen op hun favoriet. Er kan gestemd worden tot 1 juni aanstaande.

 • Cogas Cultuurprijs
  Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek.

  Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Via Facebook kan het publiek stemmen en zo wordt de prijswinnaar bekend. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

 •  

  Winnaar afgelopen jaar
  De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2017 was Het Verzet Kraakt. Met diverse theatervoorstellingen en exposities werden de verhalen achter de grootste bankroof allertijden verteld. Want de feiten van de bankoverval op De Nederlandse Bank in Almelo in November 1944 zijn bekend, maar wat zijn de verhalen van de mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd? Deze heeft Het Verzet Kraakt op verschillende manieren heel treffend naar voren gebracht.

 • Cultuur: een belangrijke verbinder
  Als ‘verbinder’ levert Cogas graag een bijdrage aan een fijn woon- en leefklimaat in de regio. En wat is er mooier dan mensen bij elkaar brengen via kunst en cultuur? Overal om ons heen, lokaal en regionaal, zien we kunstzinnige en culturele initiatieven. Met het Cogas Cultuurfonds kan Cogas een steentje bijdragen aan de vele leuke evenementen in de regio en kunnen er ook ieder jaar weer nieuwe initiatieven bij komen die mensen verbinden.