Wie wint de Cogas Cultuurprijs 2017? Stem op jouw favoriet!


 • Wie gaat er dit jaar naar huis met de geldprijs van € 1.000,- en een prachtige award? Via de Facebook-pagina van Cogas www.facebook.com/CogasAlmelo kan vanaf 1 mei 2017 een maand lang gestemd worden op drie bijzondere initiatieven:
  – Het Verzet Kraakt (hetverzetkraakt.nl)
  – Hardenberg Art (www.hardenbergart.nl)
  – Hardenberg Beeldenstad (www.hardenberg-beeldenstad.nl)

 • Cogas Cultuurprijs
  De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. De Cogas Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Vanuit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie bijzondere initiatieven uit voor deze extra prijs. In de toetsingscommissie zijn alle negen gemeenten in het Cogas-gebied vertegenwoordigd.

  Via Facebook kan het publiek stemmen op hun favoriet en zo wordt de prijswinnaar bekend. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.


 • De genomineerden
  Dit jaar zijn de genomineerden voor de Cogas Cultuurprijs:
  – Het Verzet Kraakt
  – Hardenberg Art
  – Hardenberg Beeldenstad
  De hele maand mei kan op deze initiatieven gestemd worden.

 • Winnaar afgelopen jaar
  De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2016 was Paco Plumtrek uit Almelo. De Cogas cultuurcommissie nomineerde Paco Plumtrek vanwege de formule van een kleinschalig podium waar voornamelijk akoestische optredens worden verzorgd. De optredens zijn zeer uiteenlopend: van aanstormend talent tot bekende muzikanten uit binnen- en buitenland. Vanwege de kleinschaligheid zijn de optredens laagdrempelig en toegankelijk voor mensen vanuit alle lagen van de bevolking.

 • Cultuur: een belangrijke verbinder
  Als ‘verbinder’ levert Cogas graag een bijdrage aan een fijn woon- en leefklimaat in de regio. En wat is er mooier dan mensen bij elkaar brengen via kunst en cultuur? Overal om ons heen, lokaal en regionaal, zien we kunstzinnige en culturele initiatieven. Met het Cogas Cultuurfonds kan Cogas een steentje bijdragen aan de vele leuke evenementen in de regio en kunnen er ook ieder jaar weer nieuwe initiatieven bij komen die mensen verbinden.