Stadsverwarming Almelo

 • In de Almelose woonwijk de Windmolenbroek realiseerde Cogas stadsverwarming voor ruim 800 woningen. De verwarming en het warme water voor de bewoners van de wijk worden geleverd vanuit centrale ketels die zijn opgesteld aan de Huttenweg. De installatie is inmiddels ruim 30 jaar oud en moet worden vervangen.

  Bijdragen aan een duurzame leefomgeving
  Waar we kunnen draagt Cogas bij aan een duurzame leefomgeving. We maken ons sterk om traditionele energiebronnen te vervangen door duurzame alternatieven. Duurzame energiebronnen zijn bronnen die niet op kunnen raken en waarmee we geen schade toebrengen aan het milieu. Denk daarbij aan zonnepanelen, biogas of houtkachels.


 • Duurzame energievoorziening stadsverwarming
  De bestaande en verouderde ketels van de stadsverwarming worden vervangen door vier houtgestookte ketels en een biogasketel. Daarnaast komen er ook twee ketels die werken op aardgas. Deze zijn nodig om de extra vraag aan warmte op dagen dat het vriest op te kunnen vangen.
  huttenweg

 • Milieuvriendelijk en energiezuinig
  Verwarmen met hout is duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig. In de speciale houtkachels worden houtsnippers en houtpellets (korrels) verbrand. De energie die daarbij vrijkomt, wordt omgezet in warmte. Het mooie van deze energiebron is dat hout per definitie duurzaam is. Bomen groeien weer aan en er komen geen schadelijke gassen vrij bij de verbranding van hout. Bovendien wordt er veelal gebruik gemaakt van lokaal snoeihout om de kachel te stoken. Oftewel: afval wordt grondstof! De biogasketel wordt gevoed met stortgas uit de voormalige stortplaats ’t Rikkerink. Zo wordt op een duurzame manier gebruik gemaakt van het gas dat anders in de atmosfeer terecht was gekomen.

  Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.