Stadsverwarming Almelo


 • In de wijk Windmolenbroek in Almelo realiseerde Cogas stadsverwarming voor ongeveer 800 woningen. De verwarming en warm water voor deze woningen worden geleverd vanuit centrale ketels die zijn opgesteld aan de Huttenweg. Deze installatie is inmiddels 30 jaar oud. Daarom wordt op dit moment hard gewerkt om de ketels te vervangen.

  Nieuwsbrief update stadsverwarming december
  Meer weten over de werking van de duurzame installatie?
  Lees het verhaal van Robin Hans, monteur bij Cogas


 • Duurzame energievoorziening stadsverwarming
  Waar we kunnen draagt Cogas bij aan een duurzame leefomgeving. We maken ons sterk om traditionele energiebronnen te vervangen door duurzame alternatieven. Duurzame energiebronnen zijn bronnen die niet op kunnen raken en waarmee we geen schade toebrengen aan het milieu. Denk daarbij aan zonnepanelen, biogas of houtgestookte bioketels. • 81% duurzame warmte
  De bestaande ketels van de stadsverwarming worden vervangen door vier houtgestookte bioketels en een biogasketel. Met deze installatie komt 81% van uw warmte uit duurzame bronnen. Daarnaast komen er ook twee ketels die werken op aardgas. Deze zijn nodig om de extra vraag aan warmte op dagen dat het vriest of bij piekuren/piekvraag op te kunnen vangen. De nieuwe installatie komt in een nieuw energiegebouw dat veel beter past bij de omgeving.

 • Milieuvriendelijk en energiezuinig
  Verwarmen met hout is duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig. In de speciale houtgestookte bioketels worden houtsnippers omgezet in duurzame warmte. Het verwarmen met hout is 100% duurzaam en CO2-neutraal. Bovendien gebruiken we veelal snoeihout als grondstof om de kachel te stoken. • De biogasketel wordt gevoed met stortgas uit de voormalige stortplaats ’t Rikkerink. Via een leiding van ongeveer 11 km wordt dit stortgas getransporteerd naar de biosgasketel aan de Huttenweg. Zo wordt op een duurzame manier gebruik gemaakt van het gas dat anders in de atmosfeer terecht was gekomen.

 • Meer weten?
  Wilt u meer weten of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar warmtenet@cogas.nl.
  U kunt ons ook bellen: 0546 – 836 666.