Het allerbelangrijkste is dat je contact met ons opneemt. Onze collega’s van de klantenservice staan van maandag tot en met vrijdag klaar om klanten van Cogas te helpen met alle vragen. We snappen dat dit voor veel mensen moeilijk is, omdat ze zich schamen voor hun situatie. Maar dat is nergens voor nodig, je staat niet alleen. Zeker in deze tijd. Samen kunnen we kijken wat er mogelijk is. En voorkomen dat je een grotere achterstand oploopt en voor extra kosten komt te staan.

Wat kunnen wij voor je doen?
Samen met de medewerker van de klantenservice kun je nagaan wat mogelijk is. Door bewuster energie te gebruiken, kun je bijvoorbeeld veel energie besparen en dus ook kosten. Kijk dus of je verbruik omlaag kan. Korter douchen, je thermostaat lager zetten of tochtstrippen plaatsen kan al veel schelen. Kun je je rekening echt niet meer betalen? Belangrijk is dat je contact opneemt met onze klantenservice. Soms kunnen we een betalingsregeling aanbieden. Maar als betalingsproblemen structureel zijn, verwijzen we je door naar experts bij de gemeente die je verder kunnen helpen, bijvoorbeeld met hulp bij energiearmoede of schuldhulpverlening. Ook adviseren we je contact op te nemen met Geldfit.

Neem contact op met Geldfit
Heb je geldzorgen of problemen met het betalen van je rekeningen? Wacht niet te lang. Er is veel hulp beschikbaar. Geldfit helpt jou daarbij. Zij kunnen je informatie geven over welke hulp bij jouw situatie past. Ook kunnen ze jou doorverwijzen naar plekken waar je hulp kan aanvragen. Kijk op www.geldfit.nl/energie of bel naar 0800-8115. Je kunt daar, gratis en anoniem, met al je vragen terecht.

Neem contact op met je gemeente
De gemeente en de rijksoverheid geven op verschillende manieren hulp. Woon je in Almelo? Kijk dan voor meer informatie op Hulp en ondersteuning energiekosten | Gemeente Almelo. Huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum krijgen extra steun om de hoge energieprijzen te compenseren. Wie maximaal 120% van het sociaal minimum verdient, heeft net als in 2022 recht op energietoeslag van € 1.300. Neem ook hiervoor contact op met je gemeente.

Als allerlaatste stap moeten we in uitzonderlijke gevallen naar deurwaarder
Als je niet betaalt en we kunnen geen contact krijgen of als je je betalingsafspraken niet nakomt, kunnen we helaas niets anders dan vervolgstappen te zetten. Eerst sturen we aanmaningen. Als we echt niet met elkaar in contact komen en een oplossing bereiken, dragen we je dossier over aan de deurwaarder. Meestal komt het dan ook goed en komt de deurwaarder samen met jou tot afspraken. We proberen dit altijd te voorkomen, omdat de rekening dan ook nog eens flink is opgelopen door deurwaarderskosten. Mocht het niet goed komen, dan zijn wij genoodzaakt om tot afsluiten over te gaan. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Dus heb je problemen met betalen? Neem dan altijd contact met ons op. We zijn op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0546-83 66 66.