Netbeheerders betreuren suggestieve berichtgeving Kassa

  • In een uitzending van het televisieprogramma Kassa (zaterdagavond 28 oktober 2017) doen emeritus hoogleraar Ben Ale en zelfstandig onderzoeker Peter Coppes uitspraken over de vermeende onveiligheid van gasmeters met een korter schroefdraad. Zij doen dit echter op basis van veronderstellingen en hypothetische situaties. Beide heren trekken vergaande conclusies zonder daadwerkelijk alle feiten te kennen en zonder zelf onderzoek te hebben uitgevoerd. De netbeheerders hebben dit wel. Er worden alleen meters geplaatst, en meters blijven alleen hangen, als de kwaliteit en de veiligheid is gegarandeerd. De netbeheerders hebben Kassa hier ook voor de uitzending middels een verklaring over geïnformeerd.

  • Nergens in de uitzending is er sprake van een daadwerkelijk onveilige situatie. Netbeheerders hebben hun conclusie over veiligheid getrokken op basis van daadwerkelijk onderzoek door het onafhankelijke instituut KIWA en Holland Innovative. De berichtgeving van Kassa suggereert dat de gasmeters acuut onveilig zouden zijn. Dat is eenvoudigweg onwaar en het is ook niet in het belang van de consument om die indruk te wekken.

    Monteurs staan voor veiligheid

    Op een zelfde wijze, zonder daadwerkelijk de feiten te kennen, trekt Ben Ale in de uitzending ten onrechte de competentie van de monteurs in twijfel. Onze monteurs staan voor veiligheid en beschikken over de juiste kennis en expertise. Het is hun dagelijks werk om te zorgen dat mensen veilig gas kunnen gebruiken

  • en zij doen dat werk uitstekend. Het past een consumentenprogramma als Kassa niet om deze professionals zonder onderbouwing te diskwalificeren.

  •