Inschrijven kan weer! Cogas Cultuurfonds 2018


 • Vanaf 8 november kunnen initiatiefnemers uit de kunst- en cultuursector zich weer inschrijven voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds. Vele verenigingen en andere instellingen hebben in de afgelopen jaren vanuit dit Cogas Cultuurfonds al een geldelijke bijdrage ontvangen voor de organisatie van evenementen, voorstellingen en bijvoorbeeld straat- en kindertheaters.

 • Cultuur: een belangrijke verbinder
  Al vele jaren is Cogas een trouwe ambassadeur van kunst en cultuur, door bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds aan uiteenlopende mooie initiatieven. Cultuur verbindt ons allemaal. En aangezien verbinden de kern is van ons werk, zetten wij ons er ook het komende seizoen weer voor in!
  Jaarlijks verbinden we duizenden mensen in Twente en een deel van Salland door culturele evenementen te steunen.

 • Het Cogas Cultuurfonds
  Vanuit het Cogas Cultuurfonds kunnen initiatieven vanuit de aandeelhoudende gemeenten van Cogas in aanmerking komen voor een geldelijke bijdrage. Het gaat om initiatieven in de volgende negen gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

 • Aanmelden
  Hou jij net als Cogas van cultuur en ben je nauw betrokken bij een cultureel of kunstzinnig initiatief? Meld je dan aan voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds 2018!
  Via de website www.cogas.nl/cultuurfonds kan het aanvraagformulier ingevuld worden. Hier staan ook de voorwaarden voor toekenning. Aanvragen kunnen tot 1 februari 2018 worden ingediend.

  Alle aanvragen worden beoordeeld door een commissie die bestaat uit leden die zijn benoemd door de aandeelhoudende gemeenten van Cogas. Deze commissie brengt advies uit over de verdeling van het beschikbare geld. In maart/april 2018 horen de aanvragers via Cogas welke aanvragen gehonoreerd zijn.


 • Cogas Cultuurprijs
  Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek.

  Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Via Facebook kan het publiek stemmen en zo wordt de prijswinnaar bekend. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.


 • Winnaar afgelopen jaar
  De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2017 was Het Verzet Kraakt. De cultuurcommissie nomineerde Het Verzet Kraakt vanwege de formule waarbij tijdens diverse theatervoorstellingen en tentoonstellingen de verhalen achter de grootste bankroof allertijden centraal staan. De feiten van de bankoverval op De Nederlandse Bank in Almelo in November 1944 zijn bekend, maar wat zijn de verhalen van de mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd? Verhalen over gewone mensen in een bijzondere tijd, die heeft Het Verzet Kraakt op een heel toegankelijke manier bij het publiek gebracht.