Inschrijven kan weer! Cogas Cultuurfonds 2017


 • Vanaf deze maand kunnen initiatiefnemers uit de kunst- en cultuursector zich weer inschrijven voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds. Vele verenigingen en andere instellingen hebben in de afgelopen jaren vanuit dit Cogas Cultuurfonds al een geldelijke bijdrage ontvangen voor de organisatie van evenementen, voorstellingen en bijvoorbeeld straat- en kindertheaters.

  Cultuur: een belangrijke verbinder
  Als ‘verbinder’ levert Cogas graag een bijdrage aan een fijn woon- en leefklimaat in de regio. En wat is er mooier dan mensen bij elkaar brengen via kunst en cultuur? Overal om ons heen, lokaal en regionaal, zien we kunstzinnige en culturele initiatieven.


 • Met het Cogas Cultuurfonds kan Cogas een steentje bijdragen aan de vele leuke evenementen in de regio en kunnen er ook ieder jaar weer nieuwe initiatieven bij komen die mensen verbinden.

  Het Cogas Cultuurfonds
  Vanuit het Cogas Cultuurfonds kunnen initiatieven vanuit de aandeelhoudende gemeenten van Cogas in aanmerking komen voor een geldelijke bijdrage. Het gaat om initiatieven in de volgende negen gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden.


 • Gezocht: nieuwe initiatieven en inzendingen
  Het Cogas Cultuurfonds ontvangt jaarlijks aanvragen voor bijdragen ten behoeve van regelmatig terugkerende evenementen, maar daarnaast roept Cogas juist ook betrokkenen bij nieuwe initiatieven en ideeën op om een aanvraag in te dienen.
  Klik hier om het reglement te lezen en om het aanvraagformulier in te vullen. Aanvragen kunnen tot 1 februari 2017 worden ingediend.

 • Alle aanvragen worden beoordeeld door een commissie die bestaat uit leden die zijn benoemd door de aandeelhoudende gemeenten van Cogas. Deze commissie brengt advies uit over de verdeling van het beschikbare geld. In maart/april 2017 horen de aanvragers via Cogas welke aanvragen gehonoreerd zijn.

 • Cogas Cultuurprijs
  Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek.
  Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Via Facebook kan het publiek stemmen en zo wordt de prijswinnaar bekend. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

 • Winnaar afgelopen jaar
  De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2016 was Paco Plumtrek uit Almelo.
  De Cogas cultuurcommissie nomineerde Paco Plumtrek vanwege de formule van een kleinschalig podium waar voornamelijk akoestische optredens worden verzorgd. De optredens zijn zeer uiteenlopend:
  van aanstormend talent tot bekende muzikanten uit binnen- en buitenland. Vanwege de kleinschaligheid zijn de optredens laagdrempelig en toegankelijk voor mensen vanuit alle lagen van de bevolking.