Warmtetarieven 2023

Hoe wordt het prijsplafond verrekend?

Op de factuur wordt voor jouw verbruik het hogere Cogas-tarief in rekening gebracht en het verschil met het tarief van het prijsplafond vervolgens gecrediteerd.

Lees meer
Zijn jullie kosten niet veel lager en is het daarom niet oneerlijk mee te gaan met de gasprijs?

Nee, als warmtebedrijf worden wij ook geconfronteerd met directe en indirecte kosten als gevolg van de stijging van de energieprijzen.

Lees meer
Wanneer krijg ik een brief met mijn nieuwe voorschot gebaseerd op het nieuwe tarief?

Alle bestaande klanten hebben voor 31 december 2022 een brief ontvangen met daarin informatie over het prijsplafond en hun nieuwe tarieven.

Lees meer
Als de gastarieven gedurende 2023 stijgen of dalen, wijzigen jullie tarieven dan ook tussentijds?

Nee. Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. Deze blijven één jaar van kracht.

Lees meer
Waarom stijgen de prijzen van warmte als ook de gasprijs stijgt?

De ACM stelt ieder jaar de maximumprijs vast voor het leveren van warmte. Dit doen ze omdat je niet kunt overstappen naar een andere leverancier. Dat heeft te maken met het ‘Niet-Meer-Dan-Anders’-principe, bedacht om jou als consument te beschermen, zodat je op het warmtenet niet meer betaalt dan wanneer je gas had gehad.

Lees meer
Waarom zijn de warmtetarieven gekoppeld aan de gasprijs?

De ACM stelt ieder jaar de maximumprijs vast voor het leveren van warmte. Dit doen ze omdat je niet kunt overstappen naar een andere leverancier.

Lees meer
Waarom werken jullie aan een verbruiksoverzicht?

We vinden het belangrijk om je inzicht te geven in je verbruik en kosten. Want inzicht hierin zet vaak aan tot energiebesparing.

Lees meer
Wat houdt het prijsplafond in?

Het prijsplafond houdt in dat je met een laag tot gemiddeld verbruik voor warmte een vast tarief betaalt, dat door de overheid is vastgesteld. Dit om uw energie betaalbaar te houden.

Lees meer
Hoe weet ik of ik binnen het prijsplafond blijf?

Het prijsplafond is vastgelegd op een jaarverbruik van 37,00 GJ. Binnen deze 37,00 GJ betaal je het lagere tarief van euro 47,38 per GJ. We hebben een tabel gemaakt met het verbruik per maand. Deze kun je als houvast gebruiken.

Lees meer
Wat kan ik zelf al doen om mijn verbruik bij te houden?

Elke meter – slim of analoog- kan afgelezen worden. Op de meterstandenkaart kun je eenvoudig jouw eigen verbruik bijhouden. Je beslist zelf of je dit dagelijks, wekelijks of maandelijks doet.

Lees meer
Hoe krijg ik inzicht in mijn verbruik?

Om te kunnen besparen op je energie en kosten is het handig om te weten wat je verbruikt. Vanaf april 2023 stellen we je een maandelijks verbruiksoverzicht ter beschikking.

Lees meer
Hoe is mijn tarief opgebouwd?

Het tarief is opgebouwd met 4 onderdelen: vaste kosten warmte voor verwarming en eventueel warm water, verbruik warmte (variabele kosten), meettarief warmte en huur afleverset verwarming.

Lees meer
Heeft het aantal graaddagen invloed op mijn verbruik?

Het aantal graaddagen per dag is het verschil tussen de temperatuur in huis en de gemiddelde buitentemperatuur op die dag.

Lees meer
Wanneer wijzigt Cogas de tarieven voor warmte?

Per 1 januari 2023. Deze blijven één jaar van kracht.

Lees meer