Cogas gastheer diploma-uitreiking Deltion College voor opleidingen Infratechniek Gas en Elektra


  • Samenwerking tussen theorie en praktijk is onmisbaar voor opleiden van goede vakmensen!

    Op woensdag 5 juli was Cogas gastheer voor de diploma-uitreiking van de opleidingen Infratechniek Gas en Elektra van het Deltion College.

    groep


  • Het Deltion College werkt samen met Cogas als erkend leerbedrijf met praktijkopleiders en praktijk-begeleiders. Cogas biedt de studenten van de opleiding Infratechniek Gas en Elektra een plek waar ze onder deskundige begeleiding vier dagen in de week praktijkervaring op doen. Ook de praktijkexamens vinden plaats op de werkvloer. De studenten gaan één dag in de week naar Deltion waar ze werken aan hun theoretische kennis en ook theorie-examen doen.

    Er is een tekort aan goed opgeleide vakmensen in de techniek dus de samenwerking tussen het Deltion College en erkende leerbedrijven zoals Cogas is erg belangrijk. Als je wilt werken in de techniek, dan is praktijkervaring opdoen eigenlijk onmisbaar. De samenwerking met Deltion is ook voor Cogas erg belangrijk.


  • Gerald de Haan, directeur van Cogas vertelt daarover: “Wij hebben mensen nodig met een goede technische opleiding, zowel theoretisch als praktisch, voor het veilig en betrouwbaar beheren van onze netwerken. Daarnaast krijgen we ook te maken met de energie-transitie. Fossiele brandstoffen zullen steeds meer worden vervangen door duurzame energiebronnen. Hiervoor is veel technische kennis nodig om veilige, betrouwbare en betaalbare oplossingen te ontwikkelen voor onze klanten. Dus voor ons is de samenwerking met het Deltion College ook erg waardevol. Van de 44 gediplomeerden dit jaar, zijn er negen werkzaam bij Cogas. Daar zijn we heel trots op. We vinden het heel erg belangrijk om goed opgeleide mensen in dienst te hebben. Het was dan ook een eer voor ons om dit jaar gastheer te zijn voor de diploma-uitreiking.”