Cogas Cultuurprijs 2016 voor Paco Plumtrek

 • Gisteravond tijdens het All Mellow straatmuziekfestival ontving Paco Plumtrek de Cogas Cultuurprijs 2016.
  De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van € 1000,-. De prijs werd uitgereikt door Gerald de Haan, directeur van Cogas en wethouder Anja Timmer van de gemeente Almelo.

  Gerald de Haan over de uitreiking: “Cultuur is een belangrijke verbinder van mensen. Daarom willen wij deze sector met het Cogas Cultuurfonds blijven stimuleren. Paco Plumtrek organiseert al jaren zeer uiteenlopende optredens voor jong en oud. Lokaal aanstormend talent, landelijk bekende muzikanten maar ook interessante buitenlandse acts bieden zij een podium om hun muziek dicht bij de mensen te brengen. Het is geweldig dat wij hieraan bij kunnen dragen vanuit het Cogas Cultuurfonds.”

 • De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek. De cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Fonds. Elk van de negen gemeenten in het Cogas-gebied is vertegenwoordigd in de commissie van het Cogas Fonds.

  Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen uitgekozen voor een extra prijs, de Cogas Cultuur Prijs. Via Facebook kon gestemd worden en Paco Plumtrek werd door het publiek als prijswinnaar gekozen.

 • Waardering voor Paco Plumtrek
  De Cogas cultuurcommissie nomineerde Paco Plumtrek vanwege de formule van een kleinschalig podium waar voornamelijk akoestische optredens worden verzorgd. De optredens zijn zeer uiteenlopend:
  van aanstormend talent tot bekende muziekanten uit binnen- en buitenland. Vanwege de kleinschaligheid zijn de optredens laagdrempelig en toegankelijk voor mensen vanuit alle lagen van de bevolking.
  “Daarnaast organiseert Paco Plumtrek onder anderen het straatmuziekfestival. Dit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste straatmuziekfestival van Nederland. En we zijn er trots op dat dit ieder jaar weer grote aantallen mensen naar het centrum van Almelo trekt”, vertelt wethouder Anja Timmer van de gemeente Almelo.

 • De award
  De award en de cheque ter waarde van €1.000,- werden overhandigd door Gerald de Haan, directeur van Cogas samen met wethouder Anja Timmer van de gemeente Almelo.

  De award is gemaakt van handgeblazen glas door een Ootmarsumse glaskunstenaar en heeft de vorm van een veer. Het staat symbool voor een pluim, een opsteker voor culturele initiatieven in de Cogas-regio.