‘’

Eind vorig jaar heeft DELTA Fiber ons belang in het glasvezelbedrijf Cogas Kabel Infra (CKI) overgenomen. DELTA Fiber is nu volledig eigenaar van CKI dat circa 110.000 adressen in de regio van snel internet voorziet. Vanaf 2012 hebben wij samen met DELTA Fiber nagenoeg het hele verzorgingsgebied van Cogas voorzien van glasvezel, met uitzondering van een aantal kleine kernen. In deze resterende kernen is DELTA Fiber begin dit jaar gestart met een vraagbundelingscampagne met als doel ook daar glasvezel uit te rollen. Met deze overname verandert er niets aan de huidige dienstverlening.

Onderhoud en beheer blijft in de regio
Het technische werk op het gebied van onderhoud en beheer van de infrastructuur blijft de aankomende jaren bij Cogas. “Op deze manier behouden we een stuk hoogwaardige werkgelegenheid bij Cogas en daarmee de opgebouwde kennis en kunde van de infrastructuur”, zegt algemeen directeur Gerald de Haan van Cogas. “Onze missie was om ons verzorgingsgebied te voorzien van glasvezel, inclusief het buitengebied. Ik ben er trots op dat we hierin de afgelopen jaren geslaagd zijn. Nu dit werk bijna is voltooid, richten we ons op de energietransitie. We gaan ons daarvoor onder meer richten op, warmte, biogas en waterstof als vervangers van aardgas.” Cogas verwacht 28.000 warmte-aansluitingen en 21.000 aansluitingen op duurzame gassen te kunnen realiseren, waarmee 49.000 aardgasaansluitingen vóór 2050 worden verduurzaamd.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de aanleg van glasvezel? Neem dan contact op met de klantenservice van DELTA Fiber. Zij zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 75 85 800. Of kijk voor meer informatie op www.deltafibernetwerk.nl.

Verbind met Cogas