Stadsverwarming Almelo

Lees ook: Hoe werkt de stadsverwarming?
Lees ook: Het verhaal van Robin Hans, monteur bij de stadsverwarming


In de wijk Windmolenbroek in Almelo realiseerde Cogas stadsverwarming voor ongeveer 800 woningen. De warmte voor deze woningen wordt geleverd vanuit centrale ketels die zijn opgesteld aan de Huttenweg. De oude ketels zijn recent vervangen door een grotendeels duurzame installatie.

Duurzame energievoorziening stadsverwarming
Waar mogelijk draagt Cogas bij aan een duurzame leefomgeving. We maken ons sterk om traditionele energiebronnen te vervangen door duurzame alternatieven. Denk daarbij aan warmtenetwerken, biogas of houtgestookte biomassaketels.

81% duurzame warmte
De bestaande ketels van de stadsverwarming zijn vervangen door vier houtgestookte biomassaketels en een biogasketel. Met deze installatie wordt 81% van alle benodigde warmte uit duurzame bronnen geleverd. Daarnaast zijn er nog twee ketels die werken op aardgas. Deze zijn nodig om de extra vraag aan warmte op te kunnen vangen tijdens de koude winterdagen. Ook is er is veel zorg besteed aan het nieuwe energiegebouw waarin de installatie staat. Dit heeft geresulteerd in een prachtig, duurzaam gebouw dat erg goed in de omgeving past.

Milieuvriendelijk en duurzaam
In de speciale houtgestookte biomassaketels worden houtsnippers of houtpellets omgezet in duurzame warmte. We gebruiken hiervoor snoeihout of ander resthout als grondstof om de kachel te stoken. Cogas neemt de biomassa het liefst af uit de regio. Het verwarmen met hout is duurzaam en CO2-neutraal. Een milieuvriendelijk alternatief dus!Meer weten?
Wil je meer weten of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar stadsverwarming@cogas.nl. Je kunt ons ook bellen: 0546 – 836 666.

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers.

Verbind met Cogas