Vraag een bijdrage aan uit het Cogas Cultuurfonds

Ben jij een initiatiefnemers uit de kunst- en cultuursector en vind het evenement plaats in de gemeente Almelo, Borne, Dinkelland, Tubbergen, Twenterand, Hof van Twente, Hardenberg, Oldenzaal of Wierden? Dan kun jij jouw initiatief inschrijven voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds. Vele verenigingen en andere organisaties hebben in de afgelopen jaren vanuit dit Cogas Cultuurfonds een financiële bijdrage ontvangen voor de organisatie van festivals, voorstellingen, concerten en andere evenementen. 

Zo dien je een aanvraag in
Ga snel naar de pagina van het Cogas Cultuurfonds voor de voorwaarden en het inschrijfformulier. Aanvragen kunnen tot 1 februari 2023 worden ingediend. Daarna sluit de aanvraagperiode en worden de aanvragen beoordeeld door drie commissies. Deze commissies brengen advies uit over de verdeling van het beschikbare geld. In het voorjaar van 2023 hoor je via de e-mail of jouw aanvraag een financiele bijdrage krijgt. 

Cogas Cultuurprijs
Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek. Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Via Facebook kan het publiek stemmen en zo wordt de prijswinnaar bekend. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

Verbind met Cogas