Btw-verlaging per 1 juli

Vanwege de gestegen energieprijzen zijn én worden er door de overheid verschillende maatregelen genomen, zoals u misschien ook in het nieuws heeft gelezen. Wij informeren u hier graag over, zodat u weet wat dit voor u betekent. 

Verlaging btw-tarief per 1 juli 
Per 1 juli 2022 gaat de btw op energie, dus stroom, gas en warmte,  van 21% naar 9%. Het verlaagde tarief geldt tot 31 december 2022. Dit is een tijdelijke maatregel die de rijksoverheid neemt vanwege de stijgende energieprijzen. Als warmteleverancier verrekenen wij deze verlaging op uw jaarafrekening en in uw maandelijks voorschotbedrag. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Afgelopen week hebben alle klanten hierover een brief ontvangen. 
 
Eenmalige energietoeslag gemeente 
Huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum krijgen eenmalig ongeveer € 800,- vanuit hun gemeente om de hogere energierekening te betalen. Deze eenmalige energietoeslag ontvangt u automatisch als u één van de volgende uitkeringen ontvangt: bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering. U hoeft hiervoor dus niets te doen.  Ontvangt u niet één van bovenstaand genoemde uitkeringen, maar heeft u wel een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum, neem dan contact op met uw gemeente. 
 
Minder energie verbruiken 
Door de hoge energieprijzen en de klimaatdoelstellingen is minder energie verbruiken natuurlijk actueler én belangrijker dan ooit.  Wilt u ook weten wat u kunt doen om energie te besparen en zo de energierekening zo laag mogelijk te houden? Neem dan eens een kijkje op www.milieucentraal.nl. 
 
Meer informatie 
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Op www.cogas.nl vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van de collega's van de Servicedesk. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0546-836 666 of stuur een e-mail naar: info@cogasduurzaam.nl.  

Verbind met Cogas