Hogere warmtetarieven door hogere energieprijzen

De stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen heeft gevolgen voor iedereen die energie verbruikt en energie levert. De warmtetarieven stijgen in 2022 mee met deze prijzen. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oplevert, die we zo goed mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

In Nederland is zo’n 5% van de huishoudens aangesloten op een warmtenet. Bij Cogas gaat het om zo'n 2000 klanten. In 2022 stijgen de warmtetarieven mee met de gas- en elektriciteitsprijzen, die de afgelopen maanden flink zijn gestegen. Hoe zit dat precies en waarom heeft dat effect op de warmtetarieven die wij hanteren?

Het gevolg van stijgende energieprijzen

Je hebt ongetwijfeld in het nieuws gelezen of gezien dat de prijzen van energie hard stijgen. Dit heeft ook invloed op de warmtetarieven. Kort samengevat stijgen als gevolg daarvan onze warmtetarieven in 2022 helaas ook. Wij worden namelijk geconfronteerd met toegenomen directe en indirecte kosten als gevolg van de stijgende energieprijzen. We weten dat deze stijging gevolgen gaat hebben voor onze klanten en maken ons daar zorgen over. We doen er dan ook alles aan om de stijging zo laag mogelijk te houden en zo min mogelijk door te belasten. 

Lees meer over wat de gevolgen zijn van de hogere energieprijzen op onze warmtenetwerken en warmte/koude-voorziening. Midden januari ontvangen onze klanten een brief met daarin informatie over wat de stijging voor jou gaat betekenen.  

Vragen of meer weten?

Bekijk ook onze veelgestelde vragen voor meer informatie. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de collega’s van de servicedesk via telefoonnummer 0546 – 836 666 of per e-mail: info@cogasduurzaam.nl. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur.

Verbind met Cogas