Cogas opent beweegtuin

Kom sporten bij de beweegtuin van Cogas!

Vrijdag 5 november opende locoburgemeester Eugene van Mierlo (o.a. publieke gezondheid) de beweegtuin samen met Cogas-directeur Gerald de Haan.

“Bewegen is gezond. Cogas moedigt haar collega’s aan om in beweging te blijven, maar vindt het net zo belangrijk dat ook de bewoners van het Nieuwstraatkwartier én andere Almeloers hun dagelijkse 10.000 stappen proberen te zetten. Een van de manieren waarop we dat doen, is met de beweegtuin”, aldus Gerald.

Een beweegtuin is een plek met sport- en fitnesstoestellen waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Je zou het dus kunnen omschrijven als een openbaar openlucht fitnesscentrum. In de beweegtuin staat een tiental sport- en fitnesstoestellen: Je kunt zelf kiezen welk toestel het best bij jou past, maar natuurlijk kun je ook een rondje langs alle toestellen maken. Op ieder toestel wordt aangegeven hoe deze gebruikt moet worden én daarnaast is op elk toestel een QR-code aanwezig: deze verwijst naar een website met aanvullende informatie.

De beweegtuin is zo ontworpen dat iedereen - van jong tot oud- er gebruik van kan maken. En dat kan overdag, maar zeker ook in de avonduren! Gerald: “We hopen dat de beweegtuin een plek wordt waar mensen samenkomen om te werken aan hun gezondheid.”

 

Verbind met Cogas