Cogas bussen rijden vanaf nu op HVO

Alle Cogas bussen rijden vanaf nu op HVO. HVO is een hernieuwbare brandstof met veel voordelen op het gebied van duurzaamheid. Cogas vindt een duurzame bedrijfsvoering erg belangrijk en door het tanken van HVO zorgen we voor een lagere uitstoot van schadelijke emissies. Je leest er hieronder meer over.

Wat is HVO?
HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ en is een relatief nieuw type dieselbrandstof. Het wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten en is daardoor een fossielvrije en hernieuwbare brandstof met veel voordelen op het gebied van duurzaamheid. Door het tanken van HVO zorg je voor een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals CO2, fijnstof, stikstof en zwavel. Ook is het vrijwel geurloos en biologisch afbreekbaar.

Draagt bij aan onze doelstellingen
Cogas vindt een duurzame bedrijfsvoering belangrijk; zorgdragen voor onze omgeving en het milieu. Dit is ook niet voor niets één van onze strategische pijlers. Hier valt ook verantwoord omgaan met onze bedrijfsmiddelen onder, zoals de samenstelling van ons wagenpark.

Wat betekent dat voor Cogas haar wagenpark?
We willen zoveel mogelijk gebruik maken van elektrische, hybride en groengasvoertuigen. Helaas is dit nog niet voor al onze activiteiten mogelijk en moeten we nog gebruik maken van onze huidige dieselvoertuigen. Wel willen we de uitstoot van deze dieselvoertuigen verminderen door over te stappen op HVO, wat een synthetische diesel is.

Op deze manier dragen we samen positief bij aan het tegengaan van klimaatverandering!

 

Verbind met Cogas