Leendert Tamboer van Twence over de hechte samenwerking met Cogas

In gesprek met Leendert Tamboer, Manager Development bij Twence over de samenwerking met Cogas. “De samenwerking gaat ver terug in de tijd.” De grootste duurzame energieproducent van Twente, is klaar voor actie.

Regionale infrastructuur voor warmte
Samen met Cogas heeft Twence, producent van duurzame energie, continu aandacht voor de vraag hoe we de regionale infrastructuur voor warmte verder kunnen ontwikkelen. Leendert Tamboer is Manager Development bij Twence. Hij vertelt dat de samenwerking al een lange geschiedenis kent: “We zijn beiden heel actief in deze regio en bovendien werken we samen in de keten.” Twence als producent van duurzame energie en Cogas complementair als netbedrijf. Een hechte samenwerking om trots op te zijn.

“We hebben elkaar hard nodig,” voegt Leendert eraan toe, refererend aan de kennis en expertise waarmee beide partijen elkaar aanvullen.

Slagkracht door samenwerking
De manager development licht toe: “Gezamenlijk vormen we een visie en ontwikkelen we plannen, zodat we gemeenten kunnen helpen met de warmtetransitie. Wij hebben de slagkracht om het echt te doen: middelen om te investeren in de infrastructuur en om de productie te ontwikkelen.“ 

Lees het hele interview met Leendert voor meer informatie (een nieuw venster opent zich).

Bovenstaande tekst is gebaseerd op het interview uit ons jaarverslag 2019 op pagina 28 en 29.

Verbind met Cogas