Gepland onderhoud stadsverwarming Almelo

Op woensdag 30 september 2020 voeren wij gepland onderhoud uit aan de stadsverwarming in Almelo. Wat betekent dit voor de mensen die van dit warmtenet in Almelo gebruik maken?

Update 30-9 om 16:15 uur: het onderhoud is zonder problemen verlopen en mensen beschikken weer over warm water uit de kraan en verwarming. Hoor je een borrelend geluid? Er kan lucht komen te zitten in de leidingen tijdens de werkzaamheden,dit lost zich vanzelf op. Als je na 24 uur nog steeds last hebt van lucht in de leidingen dan raden wij je aan te ontluchten. Heb je na het ontluchten nog steeds problemen? Neem dan contact met ons op en refereer aan het onderhoud.

Cogas Duurzaam verzorgt de stadsverwarming in Almelo en heeft op woensdag 30 september 2020 van 08.00 uur t/m ± 17.30 uur onderhoud gepland aan dit warmtenet. Als gevolg daarvan hebben de mensen die aangesloten zitten op dit netwerk gedurende die tijd geen beschikking over warm water uit de kraan en de verwarming in hun woning. De monteur komt niet in de woning zelf, dus thuisblijven is niet nodig. 

Wat gaan we precies doen?
We gaan onderhoud plegen aan het warmtenet, waarbij de hoofdafsluiters in het hoofdnet vervangen worden. Deze afsluiters zijn essentieel voor de warmtetoevoer naar de woning. De vervanging is dan ook noodzakelijk om het netwerk in optimale conditie te houden.

Onderhoud versnellen
Zit jij op dit warmtenetwerk aangesloten? Dan kun je het onderhoud aanzienlijk versnellen als je op woensdag 30 september 2020 vóór 08.00 uur de (gele) afsluiters in je meterkast dichtzet. Draai hiervoor de hendel rechtsom. De afsluiters zitten dicht wanneer de hendel horizontaal staat. Lukt dit niet of twijfel je? Laat de afsluiters dan gerust open: het is geen verplichting! Vergeet niet om de afsluiters weer open te zetten na afronding van het onderhoud.

Voorbeeld van de meterkast met (in dit geval gele) afsluiters. Let op: de afsluiters zijn niet in iedere meterkast geel.

Vragen of meer weten
Heb je vragen? Bekijk de veel gestelde vragen onder ‘Stadsverwarming en warmte/koude levering’ of neem contact op met de afdeling Stadsverwarming via telefoonnummer 0546-836666 of via het e-mailadres stadsverwarming@cogas.nl.

 

Verbind met Cogas