Collega Geerd vertelt over vernieuwing en veilig werken

Geerd Jaspers is elektromonteur elektra, laag- en middenspanning bij Cogas. Tegelijkertijd is hij praktijkopleider voor nieuwe monteurs. “Continu ontwikkelen, daar draait het om,” vertelt Geerd. “Maar het allerbelangrijkste blijft, dat we ons werk veilig doen en ons hier altijd bewust van zijn.”

Altijd spanning
Geerd krijgt energie van zijn werk als monteur. “Ons doel is dat iedereen altijd spanning heeft. Zonder storing of onderbreking. Daar zorgen wij voor!” Een belangrijke taak voor Cogas, want stroom is voor ons allemaal vanzelfsprekend. ‘Als de wifi maar werkt. Even gamen. Ik moet mijn werk nog doormailen.’ Een leven zonder internet is niet meer voor te stellen. ’s Avonds doe je zonder nadenken de lamp aan, kijk je televisie en leg je de mobiel aan de lader. We zorgen bij Cogas met z’n allen 24/7 voor comfort en dat geeft ons energie.

“Dit doen we onder andere door de storingen op te lossen die spontaan ontstaan, maar ook door te investeren in het net,” voegt Geerd eraan toe.   

Vernieuwing
Om te kunnen blijven rekenen op een onverstoorbare toevoer van energie, vernieuwen en verbeteren we ons energienetwerk voortdurend. We kijken vooruit. Geerd: “Momenteel zijn we druk met het op afstand bestuurbaar maken van het middenspanningsnet. Dit betekent dat er op veel strategische punten schakelaars worden vervangen of bij moeten komen. Het is een ontwikkeling die de storingsminuten helpt verkorten.” Wat dat precies betekent? Lees het hele interview met Geerd voor meer informatie (een nieuw venster opent zich).

Hij is daarnaast praktijkopleider voor nieuwe monteurs. “Ik begeleid jongeren die nu nog in de schoolbanken zitten. Ook ben ik de brug tussen school en Cogas. Het is ontzettend leuk om te doen, want zij zijn onze toekomst."

Veilig werken
Het is belangrijk dat we ons werk veilig doen, daar constant bewust van zijn en elkaar erop wijzen. Alleen op die manier garanderen we de hoogste betrouwbaarheid van ons netwerk dat onder de hoede valt van netbeheerder Coteq Netbeheer. “Bij Cogas staat veiligheid bovenaan en daar krijg ik nog meer energie van!”

Bovenstaande tekst is gebaseerd op het interview uit ons jaarverslag op pagina 8 en 9.

Verbind met Cogas