Maarten Nijland vertelt over Cofit

Voormalig profwielrenner Maarten Nijland is de regisseur van Cofit: een sport- en vitaliteitsprogramma voor de collega’s van Cogas. “Hoe meer je beweegt, hoe creatiever en oplossingsgerichter je wordt,” vertelt Maarten. “We willen mensen in beweging zetten. Het gaat daarbij eerst om de bewustwording ‘wat doe ik met energie’.”

Hoe Cofit begon
Wie Maarten ontmoet, begrijpt meteen wat energie is. Hij werkt samen met Simone en Tom van BikeChallenge aan het programma Cofit voor Cogas. Het begon ooit met een mountainbikeclinic. “Dat was zo’n succes,” vertelt hij enthousiast. “Intussen is CoFit een mooi programma waar alle Cogas-medewerkers zich bij aan kunnen sluiten. Inmiddels zitten we op 70% deelname, echt fantastisch!” De collega’s van Cogas kunnen meedoen aan verschillende sportieve clinics en krijgen advies over voeding beweging en slapen.

"We zitten inmiddels op 70% deelname, echt fantastisch!"

De energie van Cogas
“Cogas heeft een drive, die laten wij aansluiten op de eigen medewerkers,” vertelt Maarten verder. Bewegen gaat over energie. Joúw energie. Waarom wachten zoveel mensen tot ze 67 zijn met het nadenken over de vraag ‘hoe zorg ik ervoor dat ik gezond word?' “Daar kun je toch vandáág mee starten,” benadrukt hij. “Om mee te doen hoef je niets te kunnen. Het gaat erom dat je zelf wilt en dat we samen aan de slag gaan.”

De magie van sport
“Door even uit de werksfeer te stappen ontdek je via sport de andere kanten van elkaar. Sport werkt verbindend. Het maakt mensen mondiger en de eigenwaarde stijgt waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen.” Maarten is overduidelijk trots dat hij kan bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van de collega’s van Cogas. Hij voegt er nog aan toe: “Bewustwording start al met kleine dingen. Zullen we deze maand bijvoorbeeld allemaal ten minste een keer de auto laten staan?”

"Zullen we deze maand bijvoorbeeld allemaal ten minste een keer de auto laten staan?"

#Volenergienaarmorgen betekent voor Maarten Nijland, BikeChallenge:

#bestenaamvoorhetvitaliteitsprogramma #vooruitkijken #werkNUaanjegezondheid #teambuilders

Het hele interview
Het hele interview met Maarten Nijland lees je in ons jaarverslag vanaf pagina 72. 

Verbind met Cogas