50 Kinderen ontvangen een diploma energie besparen

50 kinderen ontvingen woensdag 20 november hun diploma voor het energie bespaar-project Junior Energiecoach. In 5 weken deden de kinderen opdrachten en experimenten om thuis, samen met hun ouders, energie te besparen. Tijdens een feestelijke middag in basisschool Step! kregen ze uit handen van de Almelose juniorburgemeester Laura van Leeuwen hun dik-verdiende diploma. Het project is een initiatief van programma Nieuwstraatkwartier waarin Cogas samen met gemeente Almelo, woningcorporaties Sint Joseph en Beter Wonen, Waterschap Vechtstromen en Avedan samenwerken.

Uit handen van de juniorburgemeester
De kinderen werden om 14.15 verwacht op school waar ze werden getrakteerd op ranja en een lekkere tompouce. Juniorburgemeester Laura vertelde de kinderen iets over zichzelf en welke rol ze speelt als ‘burgemeester’ van Almelo. Uit handen van Laura kregen de kinderen hun diploma. Ze kregen ook nog een extra cadeautje: een goedgevulde goodiebag!

Goed vervolg
Junior Energiecoach krijgt ook een vervolg voor deze kinderen! Ze gaan op bezoek bij verschillende bedrijven in de buurt waar we meer leren over besparen en duurzame energie. Zo zijn ze al op bezoek geweest bij het politiebureau in Almelo en krijgen ze binnenkort techniek- en energieles bij Cogas en een rondleiding door het stadhuis van Almelo om te zien waarom dat het meest energiezuinige stadhuis van Nederland is.

Verbind met Cogas