Week van de Techniek: basisschoolleerlingen leren over duurzame energie

Tijdens de tiende editie van de Week van de Techniek, dagen technische bedrijven de Almelose jeugd uit om te ervaren hoe tof techniek kan zijn. Ruim 80 leerlingen van 4 basisscholen uit Almelo bezochten deze week in dat licht ook Cogas. In een paar uur kregen ze informatie over het gas- en elektriciteitsnet, over glasvezel en duurzame energie. Bekijk hier de video van dit energieke bezoek!

Doen is ervaren
De leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen De Windhoek, De Tandem, De Wierde en De Heemde kregen niet alleen informatie. Cogas heeft een boeiend programma met de kinderen doorgelopen waarbij het accent ook ligt op doen. Zo mochten de kinderen een elektriciteitsstoring helpen oplossen, met een camera in een gasleiding kijken en zelf glasvezels lassen. Ze voelden de warmte van een biomassaketel en mochten met hun handen in emmers met Twentse houtpellets voelen. Doel van het bezoek is om de kinderen warm te maken voor een toekomst in techniek en ze bewust te maken van de veranderende energievraag in de wereld.

Klassenbezoek
Cogas vind het belangrijk jeugd bekend te maken met het netwerk in de grond en hoe dit bij je thuis voor warmte en energie zorgt. In speciale educatieruimtes kunnen kinderen eeen kijkje in de keuken krijgen. Een groep enthousiaste medewerkers draagt met plezier de liefde voor het techniek- en energietransitievak uit. 

 

Verbind met Cogas