Wereld Reanimatiedag: Cogas traint 69% van haar medewerkers

Vandaag vond de tweede editie van World Restart A Heart Day plaats. Op en rond deze dag worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd om reanimatie onder de aandacht te brengen. Cogas draagt bij hieraan bij: 135 medewerkers zijn afgelopen weken (opnieuw) getraind om te reanimeren en in het gebruik van een AED. En dat is belangrijk, want hoe sneller wordt begonnen met reanimatie en een AED wordt gebruikt, hoe hoger de kans op overleving.

69% van de medewerkers getraind

Vorig jaar zijn 44 medewerkers voor het eerst getraind door Cogas; deze mensen wilden persoonlijk burgerhulpverlener zijn. Dit jaar zijn er 7 nieuwe medewerkers opgeleid. Cogas heeft vanuit haar rol als goed werkgeverschap dit haar medewerkers gratis aangeboden. Daarnaast zijn nog eens 85 medewerkers beroepshalve verplicht om te kunnen reanimeren en een AED te gebruiken. Dat zijn bijvoorbeeld monteurs, projectleiders, toezichthouders, engineers en medewerkers huisvesting. 64% Van alle Cogas-medewerkers zijn nu burgerhulpverlener.

Veiligheid

In de breedste zin van het woord speelt veiligheid bij Cogas een belangrijke rol. Van informatieveiligheid tot de fysieke veiligheid van onze buitendienstmedewerkers: veiligheid is essentieel in het werk dat we doen. We zijn daarom ontzettend trots op zo’n hoog aantal medewerkers die levens kunnen redden!

 

 

Verbind met Cogas