Zonnepanelen Stichting Kulturhus officieel in gebruik

72 Zonnepanelen sieren sinds dinsdag 15 oktober het dak van Stichting Kulturhus in Bornerbroek. De energie die hiermee opgewekt wordt, is voldoende voor sporthal De Latei en dorpshuis ‘t Brookshoes. Cogas heeft dit traject gefaciliteerd​ bij de stichting. Wethouder Eugène van Mierlo onthulde samen met met voorzitter Willy Pigge het 'Zon op Dak' bord.

Flinke besparing

Ben Oude Lansink is oud bestuurslid en vrijwilliger bij de stichting en met begeleiding van netwerkbedrijf Cogas stond hij aan het roer om deze grote stap van verduurzaming door te voeren. ‘Zonnepanelen van onze sporthal en het dorpshuis levert ons uiteindelijk een flinke besparing op, fantastisch!’, aldus Oude Lansink. Dinsdag 15 oktober werden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.

Samenwerken leidt tot succes

Oude Lansink is verantwoordelijk voor het onderhoud van de sporthal en het dorpshuis. ‘Je hebt niet zomaar een paar zonnepanelen op je dak. Daar is veel kennis voor nodig. Hoe ga je te werk? Hoe werkt het met vergunningen en leveranciers? Welke subsidies zijn er? Dankzij verschillende partijen is dit project een succes geworden: Cogas heeft dit traject gefaciliteerd en financiële bijdragen in de vorm van subsidies kwamen van Provincie, Gemeente Almelo en Zelzius’, stelt Oude Lansink.

De officiële ingebruikname kreeg dinsdag 15 oktober een feestelijk tintje. Alle betrokken partijen kwamen bijeen en onder het genot van een hapje en een drankje werd de opwekinstallatie officieel in gebruik genomen.

Verbind met Cogas