Bewoners Nieuwstraatkwartier besparen energie

Energie besparen is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Daarom biedt het programma Nieuwstraatkwartier in Almelo inwoners in die wijk de mogelijkheid om mee te doen aan het project Junior Energiecoach. Via allerlei opdrachten leren kinderen én ouders hoe je makkelijk energie (en dus geld) kunt besparen. Gezinnen kunnen zich voor 29 september opgeven; deelname is gratis. Cogas werkt samen met de gemeente Almelo, woningcorpoaraties Sint Joseph en Beter Wonen, de OBS scholen in de buurt en Avedan in het programma Nieuwstraatkwartier. Cogas vind het belangrijk om inwoners uit haar verzorginsgebied bewust te maken van energiebesparing.

Bewust van energie

Vanuit het programma Nieuwstraatkwartier krijgen gezinnen in deze wijk de kans om energie te besparen met Junior Energiecoach. Alle gezinnen die zich aanmelden worden uitgenodigd voor een gezamenlijke startbijeenkomst en de feestelijke diploma-uitreiking. Meedoen aan de Junior Energiecoach maakt je bewust van je energieverbruik aan de hand van een leerzaam en leuk spel voor gezinnen met kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud. Hierdoor zien ouders hoe ze gemakkelijk energie kunnen besparen en leren kinderen dat het leuk is om er mee bezig te zijn. Het project start op 5 oktober en duurt 5 weken. Het bestaat uit veel verschillende experimenten en doe-opdrachten. Zo gaan de deelnemers de ene week op lampenjacht en een andere week op stekkerexpeditie in hun eigen huis. Met de opdrachten zijn leuke prijzen te winnen. 

Meer informatie of aanmelden

Op de site van het Nieuwstraatkwartier vind je alle informatie over het project Junior Energiecoach. Gezinnen kunnen zich aanmelden of meer informatie aanvragen via info@nieuwstraatkwartier.nl.

Verbind met Cogas