Winnende studenten ROC en UT-Twente bezoeken duurzame locaties Cogas 

Op vrijdag 5 juli j.l. hebben studenten van het ROC Almelo en de Universiteit Twente een bezoek gebracht aan Cogas. Aanleiding was een energiequiz georganiseerd door studenten van de UT en leerkrachten van het ROC. De studenten volgen een bouwkundige opleiding en richten zich daarbinnen op het verduurzamen van de gebouwde omgeving op het gebied van energie.

Na een presentatie door Cogas van de ontwikkelingen in deze markt zijn een tweetal duurzame projecten van Cogas bezocht. Eerst werd een bezoek gebracht aan het biogas opwaardeerstation van Cogas bij Gasontvangststation de Pook in Almelo. Hier wordt biogas uit een vergister omgezet naar aardgaskwaliteit, ook wel groen gas genoemd. Groen gas heeft dezelfde eigenschappen als aardgas, waardoor huishoudens dit probleemloos kunnen gebruiken.

Vervolgens werd koers gezet naar de Huttenweg in Almelo, waar Cogas een installatie heeft staan die stortgas en houtpellets verbrandt om een warmtenet te voeden met duurzame warmte. Dit warmtenet verwarmt vervolgens weer 830 woningen in de Almelose woonwijk Windmolenbroek. De studenten vonden de dag bijzonder leerzaam: “We wisten niet dat er al zoveel gebeurde bij Cogas om de energietransitie te versnellen!”   

 

 

 

 

Verbind met Cogas