Alternatief voor glasvezel buitengebied

In het buitengebied van Twente en de gemeente Hardenberg zijn vrijwel alle adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Echter is er een aantal gebieden/adressen die nog niet aangesloten is. Dit heeft vaak te maken met de hoge aansluitkosten of waar het zelfs technisch onmogelijk is om glasvezel aan te leggen.

Qonnected, een van de internetserviceproviders die via CaiW op het glasvezelnetwerk van Cogas haar diensten aanbied, heeft de oplossing gevonden om deze gebieden/adressen toch te kunnen voorzien van een hybride breedbandoplossing. Met deze hybride oplossing kunnen inwoners profiteren van een snelle internetverbinding incl. TV en bellen. Qonnected heeft al jaren ervaring met deze hybride oplossing. Zo profiteren er al veel adressen rondom bedrijventerrein de Nieuwe Haven en het bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg van een stabiele en snelle straalverbinding. Naast Hardenberg wordt deze oplossing ook toegepast rondom de Koperen Hoogte, Rouveen, Nieuwleusen, Staphorst en het industrieterrein in Vriezenveen.

Holtheme en Vilsterborg
Holtheme en Vilsterborg zijn typische voorbeelden waar een glasvezelaansluiting niet overal haalbaar is. Qonnected heeft samen met de Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg en Cogas Kabel Infra (CKI) onderzoek gedaan naar alternatieven voor glasvezel. Samen hebben zij het project Marconi gelanceerd. Afgelopen week zijn de werkzaamheden voltooid en is er een grote mast geplaatst in Holtheme waarmee Qonnected de bewoners in Holtheme en Vilsterborg kan voorzien van internet, TV en telefonie.

Meer buitengebieden
Naast Holtheme en Vilsterborg gaat Qonnected verder in Overijssel kijken waar nog meer gebieden zijn die niet in aanmerking komen voor glasvezel. Daarnaast is het bestaande netwerk rondom Hardenberg, Rouveen, Staphorst, Nieuwleusen en Vriezenveen gereed. 

Verbind met Cogas