Wie wint de Cogas Cultuurprijs 2019? Stem op jouw favoriet!

Wie gaat er dit jaar naar huis met de geldprijs en een prachtige award? Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. Stem op jouw favoriet via onderstaande button.

De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogasregio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek.

De genomineerde:

  • De Passiespelen in Hertme Passiespelen De Strijd, stond in april 2019 zeven keer op de planken, met ruim 180 acteurs, zangers en figuranten. Het aloude lijdensverhaal is flink gemoderniseerd, met live orkest, klassieke en popmuziek, zowel Engels als Nederlandstalig en twee vertellers die het verband leggen tussen De Strijd van toen en De Strijd van nu. Immers, De Strijd is van alle tijden.

  • Theater/muziekvoorstelling De grote brand van Vriezenveen 
    Theatervoorstelling De Grote Brand vertelt het verhaal van een dramatische gebeurtenis uit de geschiedenis van Vriezenveen op een uitzonderlijke manier, waar verschillende disciplines zoals poppenspel, live-muziek en grafische beelden leiden tot een vernieuwende theaterbeleving.

     
  • Theaterroute Almelo   
    Het unieke concept van theater, muziek en maaltijd op bijzondere locaties brengt mensen bijeen op de laatste zaterdag in september.

Er kan gestemd worden tot 10 juni aanstaande. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

Winnaar afgelopen jaar
De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2018 was Glasrijk Tubbergen. Een veelzijdig en laagdrempelig evenement voor jong en oud met exposities van glaskunst en inspirerende demonstraties en workshops.

Stem nu

Cultuur: een belangrijke verbinder
Al vele jaren zijn we een trouwe ambassadeur van kunst en cultuur, door bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds aan uiteenlopende mooie initiatieven. Cultuur verbindt ons allemaal. En aangezien verbinden de kern van ons werk is, blijven we kunstzinnige en culturele evenementen steunen met een bijdrage vanuit het Cogas Cultuurfonds.

Verbind met Cogas