Inschrijven Cogas Cultuurfonds per 1 november!

Vanaf 1 november kunnen initiatiefnemers uit de kunst- en cultuursector zich weer inschrijven voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds. Vele verenigingen en andere instellingen hebben in de afgelopen jaren vanuit dit Cogas Cultuurfonds al een geldelijke bijdrage ontvangen voor de organisatie van onder andere evenementen, voorstellingen en concerten.

Cultuur: een belangrijke verbinder
Al vele jaren is Cogas een trouwe ambassadeur van kunst en cultuur, door bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds aan uiteenlopende mooie initiatieven. Cultuur verbindt ons allemaal. En aangezien verbinden de kern is van ons werk, zetten wij ons er ook het komende seizoen weer voor in!
Jaarlijks verbinden we duizenden mensen in Twente en een deel van Salland door culturele evenementen te steunen.

Het Cogas Cultuurfonds
Vanuit het Cogas Cultuurfonds kunnen initiatieven vanuit de aandeelhoudende gemeenten van Cogas in aanmerking komen voor een geldelijke bijdrage. Het gaat om initiatieven in de volgende negen gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Aanmelden
Hou jij net als Cogas van cultuur en ben je nauw betrokken bij een cultureel of kunstzinnig initiatief? Meld je dan aan voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds 2019! Vanaf 1 november aanstaande kan het aanvraagformulier ingevuld worden via onze website: www.cogas.nl/cogascultuurfonds. Hier staan ook de voorwaarden voor toekenning. Aanvragen kunnen tot 1 februari 2019 worden ingediend.

Alle aanvragen worden beoordeeld door een commissie die bestaat uit leden die zijn benoemd door de aandeelhoudende gemeenten van Cogas. Deze commissie brengt advies uit over de verdeling van het beschikbare geld. In maart/april 2019 horen de aanvragers via Cogas welke aanvragen gehonoreerd zijn.

Cogas Cultuurprijs
Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek.

Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Via Facebook kan het publiek stemmen en zo wordt de prijswinnaar bekend. Naast de geldprijs van € 1.000,- maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

Winnaar 2018
De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2018 was Glasrijk Tubbergen.
Glasrijk Tubbergen werd dit jaar al weer voor de 22e keer gehouden. Het is een veelzijdig en laagdrempelig evenement voor jong en oud. Met niet alleen exposities van glaskunst, maar ook inspirerende demonstraties en workshops in een gemoedelijke sfeer, is het een prachtig evenement waarop bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Het is geweldig dat Cogas hieraan heeft kunnen bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds!

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers.

Verbind met Cogas