Gratis dubbelconcert harmonieën bij Cogas

Op zaterdagavond 20 oktober a.s. zullen de Harmonie Sint Jan uit Wierden en de Koninklijke Muziekvereniging Crescendo uit Neede een concert verzorgen in de hal van het kantoorgebouw van Cogas aan de Rohofstraat 83 te Almelo. Beide orkesten bereiden zich hiermee voor op het concours blaasmuziek dat op 9 december a.s. zal plaatsvinden in het Muziekcentrum te Enschede.

Programma

Harmonie Sint Jan speelt bij het concert onder meer de delen 1 en 3 uit het werk “Symphonic Dances” van de wereldberoemde componist Sergei Rachmaninov. Ook “Capriccio” van de Nederlandse componist Christiaan Janssen staat op het programma.

Het repertoire van Crescendo zal bestaan uit de stukken The Sun Will Rise Again van Phillip Sparke, Mannin Veen van Haydn Wood en Poème du Feu van Ida Gotkovski. De laatste twee stukken zijn geïnspireerd op de Britse respectievelijk Keltische traditie, het eerste stuk is geschreven naar aanleiding van de grote aardbeving en de daarop volgende tsunami voor de kust van Japan op 11 maart 2011.

Liefhebbers van harmonie- en fanfaremuziek zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een vrije gift worden gevraagd. Het concert vangt aan om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Verbind met Cogas