Duurzame warmte voor ruim 800 woningen

In de wijk Windmolenbroek in Almelo zijn ongeveer 800 woningen aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk van Cogas. De warmte voor deze woningen wordt geleverd vanuit centrale ketels die zijn opgesteld aan de Huttenweg. De oude ketels zijn recent vervangen door een duurzame installatie.

Deze duurzame installatie en het nieuwe energiegebouw dat deze installatie huisvest, zijn vanmorgen officieel geopend door Gerald de Haan, algemeen directeur van Cogas en Eugène van Mierlo, wethouder duurzaamheid van de gemeente Almelo.

Cogas verduurzaamt!
Gerald de Haan: “Waar mogelijk draagt Cogas bij aan een duur­zame leefomgeving. We maken ons sterk om traditionele energiebronnen te vervangen door duurzame alternatieven. Denk daarbij aan warmtenetwerken, biogas of houtgestookte biomassaketels. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk de samenwerking met diverse partijen op te zoeken. Want samen staan we sterk.”

“Ik ben erg blij met een partij als Cogas die vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid haar expertise inzet om samen te werken aan het verduurzamen van Almelo. Ruim 800 woningen worden nu voorzien van duurzame warmte. Dat is een belangrijke stap in de realisatie van onze duurzame plannen en ambities!”,  vertelt een enthousiaste Eugène van Mierlo.

Mogelijkheden voor uitbreiding
Dario Aresu, manager Duurzaam bij Cogas: “Warmtenetten, zoals de stadsverwarming, zijn een belangrijk onderdeel in de transitie van traditionele energiebronnen naar duurzame alternatieven. De duurzame stadsverwarming Almelo is een perfect voorbeeld hiervan. We zijn momenteel de mogelijkheden voor uitbreiding van dit warmtenet, maar ook kijken we naar mogelijkheden voor warmtenetten in de overige gemeenten in ons verzorgingsgebied.”  

Samenwerking
De duurzame installatie en het energiegebouw zijn tot stand gekomen in samenwerking met Bou Architectuur, Loohuis Installatiegroep en Exel Lemele Bouw.  

Open huis
In november wordt een open huis georganiseerd. Iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe energiegebouw. Hierover volgt later meer informatie!

Meer weten?
Lees hier meer over de duurzame stadsverwarming Almelo. 
Bekijk hier een filmpje over de stadsverwarming Almelo. 
 

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers.

Verbind met Cogas