Vacature Operationeel Beheerder Elektra

Wij zoeken professionals die willen bouwen aan een duurzaam Twente

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers. We zorgen ervoor dat onze netwerken klaar zijn voor de toekomst.

De functie

Als onze operationeel beheerder ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid en veiligheid van het actuele laagspanningsnet. Je adviseert ten aanzien van de uitvoering van onderhoud en geef je technische adviezen richting Asset Management. Je toetst de kwaliteit en veiligheid van projecten en levert een actieve bijdrage aan technische ontwikkelingen in het vakgebied. Je borgt de kennis en kunde binnen de eigen afdeling en adviseert t.a.v. projecten bij nieuwbouw, zakelijke aansluitingen, uitbreidingen en reconstructies. Ook inventariseer je uit te voeren onderhouds- en inspectiewerkzaamheden, waarna je een onderhoudsplan opstelt. Je analyseert daarbij meet-, inspectie- en keuringsresultaten en doet op basis hiervan adviezen voor de onderhoudsstrategie. Je overlegt periodiek met de Adviseur Asset Management over deze te volgen strategie, storingsmanagement en de kwaliteit- en veiligheid van onze assets. Hiermee lever je een bijdrage aan de borging van het kwaliteits- en veiligheidsniveau van het net. Niet alleen het uitwerken van onderhoud strategieën maar ook het formuleren van verbetervoorstellen op basis van storingsanalyses is onderdeel van je rol. Je doet dit dan ook met overtuiging! Je rapporteert maandelijks aan de teamleider Onderhoud & Beheer Elektra.

Het team

Ben jij die operationeel beheerder die wij zoeken dan werk jij binnen het team Onderhoud & Beheer Elektra nauw samen met vakbekwame collega´s die altijd oog hebben voor elkaar. Veiligheid en veilig samenwerken is een van de speerpunten voor Cogas, en dat in een zeer betrokken en loyaal team! Kom jij met jouw ervaring ons team van vakkundige, betrokken en leuke collega´s versterken bij het toekomstbestendig maken van onze netten? Wij ontmoeten jou graag!

Wat vragen wij van jou?

Om deze functie veilig en goed uit te kunnen oefenen beschik je over:

 • HBO-werk en denkniveau, bij voorkeur op basis van een relevante afgeronde opleiding in de energie- of elektrotechniek;
 • relevante werkervaring en netkennis m.b.t. elektra-distributiesystemen.

Daarnaast is het voor ons belangrijk dat je:

 • bereid bent om je verder te ontwikkelen en om jezelf de nieuwste technieken steeds weer eigen te maken en samen met Cogas te investeren in jouw eigen toekomst;
 • secuur, ondernemend en proactief bent;
 • over goede communicatieve vaardigheden beschikt, verbetervoorstellen goed kunt beargumenteren en de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift goed beheerst i.v.m. veiligheidsvoorschriften;
 • wil toezien op veiligheid en dit ook uitdraagt naar collega´s;
 • bereid bent als storingsleider deel te nemen aan onze storingsdienst.

Verder ben je een zelfstandige collega maar ook een fijn teamlid. Je gaat altijd voor het beste resultaat samen met je team.

Arbeidsvoorwaarden

Cogas wil medewerkers en klanten een veilige omgeving bieden. Cogas investeert daarom graag in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en een veilige werkomgeving. Wij bieden je een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Natuurlijk hoort hier een prima salaris bij. De functie is ingedeeld in functieschaal 11, met een maximum van € 4.455,- bruto per maand op basis van een 
38-urige werkweek. Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden is het maximum salaris 
€ 5.400,- (excl. o.m. piketvergoeding). Definitieve inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaringsniveau. 
 

Wat wij bieden
 • Een werkgever die in jou en jouw toekomst wil investeren.
 • Een salaris o.b.v. 38 uur per week met recht op 2 uur ADV-verlof per week.
 • Minimaal 39 verlofdagen o.b.v. een fulltime dienstverband (incl. opbouw ADV).
 • Een resultaatafhankelijke beloning van max. 4,5% van je brutosalaris op jaarbasis,waarvan 2,7% gegarandeerd is en als eindejaarsuitkering wordt uitbetaald.
 • € 500,- Duurzaam Inzetbaarheidsbudget; hier kun je o.a. je sportabonnement van betalen.
 • Een flexibel Benefit Budget dat je naar keuze kan inzetten; bijv. extra salaris of vrije dagen bijkopen.
 • Goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen.
Is dit jouw baan?

Ben je geïnteresseerd stuur dan je motivatie en cv naar vacature@cogas.nl ter attentie van de afdeling HR o.v.v. Operationeel Beheerder.

Liever telefonisch contact?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ivo Schreven (Teamleider Onderhoud & Beheer Elektra) via 0546-836 666. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR via 0546 836 747.

Een screening op basis van integriteit en vertrouwen (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers.

Verbind met Cogas