Businessunit controller Diensten-Data-Duurzaam

Ben jij die gedreven en vooruitziende businessunit controller die het management ondersteunt en adviseert bij het beschrijven en realiseren van de businessdoelstellingen en het managen van risico´s?
 
De functie – wat ga je doen?

Als businessunit (BU) controller ben jij direct onder de businessunit manager gepositioneerd en ben je de adviseur en het geweten op businessunitniveau op financieel vlak. In deze functie ondersteun en adviseer je het BU-management bij het beschrijven en realiseren van businessdoelstellingen en het managen van risico´s. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van financiële maandrapportages van de BU en je voert controlling uit op budgetten, opbrengen, kosten en projecten. Ook voer je analyses uit, schrijf je toelichtingen en bespreek je de uitkomsten daarvan met het BU-management, onze concerncontroller en/of directie-MT. Wij verwachten van jou dat je gevraagd en ongevraagd advies geeft ter verbetering van de bedrijfsvoering, de administratieve processen, de informatievoorziening en het te voeren financieel beleid van de BU.

Je werkt binnen de concernbrede kaders van concerncontrol. Ook werk je nauw samen met collega´s binnen Cogas en met collega BU-controllers, concerncontrol en projectcontrol. Je legt in deze functie verantwoording af aan de BU-manager Diensten-Data-Duurzaam. 

Businessunit Diensten-Data-Duurzaam

De businessunit ontwikkelt, realiseert, beheert en onderhoudt assets in het niet gereguleerde domein (Coax, Glasvezel, Biogas, Biomassa, Warmte e.d.), vanuit stakeholdermanagement.

Wat breng je mee?
De functie-eisen:
 • hbo (of hbo+) werk- en denkniveau op basis van bedrijfskunde, accountancy of controlling;
 • kennis van en ervaring met financiën, fiscaliteit, control, externe verslaglegging, risicomanagement en auditing;
 • inzicht in bedrijfsprocessen en administratieve organisatie, bedrijfskundige kennis en kennis van informatiemanagement;
 • relevante werkervaring binnen de energiesector is een pre.
Verder is het voor ons belangrijk dat je jezelf in onderstaande kwaliteiten herkent:
 • sterke analytische vaardigheden en een kritische instelling;
 • resultaatgericht, pro-actief/zelfstarter, hands-on mentaliteit;
 • ambitieus, je wilt je verder ontwikkelen;
 • teamplayer die spart met collega’s en management;
 • sterke communicatieve vaardigheden, adviesvaardig en overtuigingskracht.
Ben jij die sparringpartner van de manager van deze businessunit die we zoeken op financieel vlak?
Wat bieden wij?

Een brede en afwisselende functie in een organisatie met een maatschappelijke focus binnen een omgeving in transitie, en veel ruimte en vrijheid om je eigen processen te managen, (verbeter)ideeën aan te dragen en te implementeren. Cogas investeert in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en een veilige werkomgeving. Natuurlijk hoort hier een prima salaris bij. Op basis van kennis en ervaring wordt je salaris ingeschaald in functieschaal 12. De salarisrange loopt van € 3.802,00 tot € 5.110,00 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.

Wat wij verder bieden:
 • een werkgever die in jou en jouw toekomst wil investeren;
 • een salaris o.b.v. een 38-urige werkweek met recht op opbouw van 2 uur ADV-verlof per week;
 • 41 verlofdagen op basis van een fulltime dienstverband (inclusief opbouw ADV);
 • reiskostenvergoeding of vergoeding OV-abonnement (ons kantoor bevindt zich op loopafstand van het NS-station in Almelo);
 • een Resultaat Afhankelijke Beloning van max. 4,5% van je bruto salaris op jaarbasis, waarvan 2,7% gegarandeerd is en als eindejaarsuitkering wordt uitbetaald;
 • € 500,- duurzaam Inzetbaarheidsbudget; hier kun je o.a. je sportabonnement van betalen;
 • de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen naar eigen inzicht worden ingezet voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof of een extra uitbetaling bij het salaris;
 • goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen.

Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden bedraagt de salarisrange min. € 4.360,- en max. € 5.860,-.

Is dit jouw baan?

Ben je geïnteresseerd stuur dan je motivatie en een uitgebreid cv naar vacature@cogas.nl ter attentie van de afdeling HR o.v.v. BU-controller DDD. 

Liever eerst telefonisch contact? Dat kan! Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dario Aresu (businessunit manager Diensten-Data-Duurzaam) via 0546-836 666. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR via 0546 836 747.

Een screening op basis van integriteit en vertrouwen (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wij zijn Cogas

Verbinder in de regio. Actief en faciliterend in het veranderende speelveld door de energietransitie. Duurzaamheidspartner voor gebruikers en opwekkers.

Verbind met Cogas