Glasrijk Tubbergen winnaar Cogas Cultuurprijs 2018

De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek. De Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Elk van de negen gemeenten in het Cogas-gebied is vertegenwoordigd in de commissie van het Cogas Cultuurfonds.

Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd voor een extra prijs, de Cogas Cultuur Prijs. Via Facebook kon gestemd worden en Glasrijk Tubbergen werd door het publiek als prijswinnaar gekozen!

De Cogas Cultuurprijs bestaat uit een award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze cheque en de award zal Gerald de Haan, directeur van Cogas, overhandigen tijdens het evenement dat van 3 tot en met 7 oktober duurt.

Gerald de Haan, directeur van Cogas, over de Cogas Cultuurprijs en de winnaar van dit jaar: “Cultuur is een belangrijke verbinder van mensen. Daarom willen wij deze sector met het Cogas Cultuurfonds blijven stimuleren. Glasrijk Tubbergen wordt dit jaar al weer voor de 22e keer gehouden. Het is een veelzijdig en laagdrempelig evenement voor jong en oud. Met niet alleen exposities van glaskunst, maar ook inspirerende demonstraties en workshops in een gemoedelijke sfeer is het een prachtig evenement waarop bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Glasrijk Tubbergen belooft weer een gevarieerd en verrassend programma in petto te hebben. Het is geweldig dat wij hieraan kunnen bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds.”

 

 

Verbind met Cogas